FHAS – ylivoimaa pelaajille

Finnish Hockey Agent Services tarjoaa pelaaja-agenttipalveluita jääkiekkoilijoille. Toimitusjohtajamme varatuomari Heikki Mäkinen on toiminut Agenttitoiminnan arviointilautakunnan hyväksymänä rekisteröitynä jääkiekkoagenttina jo vuodesta 2000 alkaen. Hän on ollut myös laatimassa nykyisiä agenttijärjestelmän sääntöjä ja tapaohjeita.

Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua. Tavoitteenamme on luoda kaikkiin pelaajiimme henkilökohtainen luottamussuhde peliuran alkuvaiheista sen huippuhetkiin ja sen päättymiseen asti. Noudatamme kaikessa toiminnassamme tinkimättömästi agenttijärjestelmän sääntöjä ja hyvää agenttitapaa.
§ Tärkein tehtävämme on luonnollisesti avustaa asiakkaitamme pelipaikan etsimisessä sekä pelaajasopimuksen neuvottelemisessa ja solmimisessa.
§ Huolehdimme myös pelaajiemme yhteistyö- ja sponsorointisopimusten laatimisesta. Lisäksi huolehdimme kaikista muistakin asiakkaidemme mahdollisesti tarvitsemista juridisista palveluista, kuten esim. kauppakirjojen ja vuokrasopimusten laatimisesta sekä perhe- ja perintöoikeudellisista asioista.
§ Tarvittaessa avustamme asiakkaitamme myös esim. eläke-, vakuutus- ja veroasioissa, urheilutulojen rahastoinnissa, sijoitusasioissa sekä opiskeluun ja asevelvollisuuteen liittyvissä asioissa.
§ Pelaaja säästää aikaa ja rahaa voidessaan hoidattaa sopimusasiansa sekä kaikki muutkin lakiasiansa samalla henkilöllä, jolla on lakimiehen ammattitaito ja pitkäaikainen jääkiekkoagentin kokemus.

Pidämme asiakkaisiimme yhteyttä säännöllisesti. Yhteydenpito ei rajoitu pelkästään pelaajasopimuksen tai pelikauden päättymisajankohtaan. Huolehdimme sovituista asioista jatkuvasti siten, että asiakkaamme voivat itse keskittyä olennaisimpaan asiaan eli pelaamiseen ja harjoittelemiseen. Seuraamme asiakkaidemme urakehitystä ja kartoitamme heidän kanssaan tulevaisuutta yhdessä.

Veloitamme palveluistamme pelaajalta agentin tehtävistä kohtuullisen palkkion. Pelaajan uran alkuvaiheissa palkkiomme on yleensä 5 % pelaajan bruttorahapalkasta (bonuksista ja mahdollisista luontoiseduista emme palkkiota veloita). Pelaajan ansiotason noustessa palkkiomme pienenee ja on alimmillaan 3 %. Mainitut palkkioprosentit sisältävät arvonlisäveron (24 % nettopalkkiosta). Agenttipalkkio on tulonhankkimiskuluna verovähennyskelpoinen. Muista kuin agenttitehtävistä palkkio sovitaan kulloinkin erikseen.

Toimintamme kattaa Suomen sarjojen lisäksi myös muut Euroopan sarjat. Tarvittaessa käytämme kansainvälisen yhteistyöverkostomme apua (NHL, KHL).

Agentin valitseminen on pelaajan urakehityksen kannalta erittäin merkittävä päätös. Valintapäätöksen helpottamiseksi olemme laatineet listan kriteereistä, jotka jokaisen pelaajan on hyvä käydä läpi ennen päätöksen tekemistä.

Lisätietoa agenttien rekisteröintijärjestelmästä ja agenttisopimuksen tekemisestä löytyy Pelaajayhdistyksen kotisivuilta www.sjry.fi sekä blogistamme.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme.